Huis & tuin, Overig

Wat is een compleet inbouw stopcontact?

Een inbouw stopcontact is een stopcontact dat is ingebouwd in de muur, meestal zorgt dit voor een mooie afwerking, omdat ook de bedrading op deze manier wordt weggewerkt in de muur. Inbouw stopcontacten zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Een compleet inbouw stopcontact is een inbouw stopcontact dat helemaal compleet is. Zo compleet dat je er niet eens meer een afdekraam bij uit hoeft te kiezen. Het fijne aan complete inbouw stopcontacten is dat deze er in veel verschillende varianten zijn en zo ook in verschillende kleuren, waardoor je er altijd voor kunt zorgen dat dit ook in je interieur past. 

Moet ik kiezen voor een inbouw wandcontactdoos of een opbouw wandcontactdoos?

Een wandcontactdoos heb je in verschillende soorten, maten en kleuren. Ook heb je inbouw wandcontactdozen en opbouw wandcontactdozen. Het verschil tussen deze twee is dat een inbouwwandcontactdoos in de muur wordt geplaatst, waardoor je de kabels ook in de muur weg kunt werken. Maar dit kan niet in iedere muur en niet in alle materialen. Wanneer een inbouwwandcontactdoos niet haalbaar is dan kun je kiezen voor een opbouw wandcontactdoos. Deze kom je nog wel eens tegen in een garage, tuin, schuur, keuken of badkamer. Kijk wat voldoet aan jouw wensen en wat mogelijk is in jouw woning. 

Welke wandcontacten zijn er?

Eigenlijk zie je in ieder gebouw wel wandcontactdozen, in woningen, op het station, in kantoren, scholen en eigenlijk alle andere plekken. Wandcontacten zijn er in verschillende kleuren, maten, soorten en vormen. In ruimtes waar het snel vies wordt of erg vochtig, dan kun je een wandcontactdoos met klapdeksel overwegen, deze zie je wel eens in badkamers, keukens, schuren, kelders en andere plekken. Er zijn veel verschillende wandcontacten, dat is maar goed ook, want zo is ervoor in ieder interieur iets passends te vinden. Het is door het grote aanbod van wandcontactdozen erg makkelijk om iets te vinden wat bij je past. Bovendien zijn ze er ook in verschillende kleuren.

Dit vind je misschien ook leuk...