Overig

Wat zijn de voordelen van het huren van een rolcontainer?

Het maakt niet uit of je bedrijf een supermarkt, een restaurant of een winkel is, je bedrijf produceert altijd afval, ondanks dat je dat probeert te voorkomen. Hierbij kun je denken aan etensresten en overgebleven ingrediënten bij een restaurant, maar ook aan veel papierwerk en onverkochte producten bij een winkel. Het is erg belangrijk om afval op een efficiënte manier te verzamelen zodat het verwerkt en indien mogelijk ook gerecycled kan worden. 

Je hebt geen omkijken naar het verwerken van afval 

Mocht je bedrijf ervoor gekozen hebben om een rolcontainer voor supermarktafval of chemisch afval aan te schaffen, dan ben je als bedrijf zelf verantwoordelijk voor het verwerken van het afval. Je moet dus zelf op zoek gaan naar een verwerkingsbedrijf dat regelmatig de containers zal legen. Dit is niet het geval wanneer je een rolcontainer huurt, want de gehuurde rolcontainer kan dagelijks of wekelijks geleegd worden door het verwerkingsbedrijf dat de rolcontainer verhuurt.

Je hoeft de rolcontainers niet te onderhouden 

Je kunt je wel voorstellen dat rolcontainers snel smerig worden door al het vuil dat erin verzameld wordt. Dat is ook precies de reden dat rolcontainers regelmatig onderhouden moeten worden. Gelukkig wordt al dit onderhoudswerk uit handen genomen als je een rolcontainer huurt. De rolcontainer is immers geen eigendom van jouw bedrijf, maar van het verwerkingsbedrijf. Het verwerkingsbedrijf wilt dat de rolcontainers te allen tijde in uitstekende staat verkeren en onderhouden daarom ook de rolcontainers. Dit kan op locatie gedaan worden, maar ook komt het wel eens voor dat het verwerkingsbedrijf een nieuwe rolcontainer plaatst en de andere meeneemt voor onderhoud. 

Het kost niet veel geld 

Eén van de grootste voordelen van het huren van een rolcontainer, is dat het niet veel geld kost. Een gemiddeld bedrijf is ongeveer vijftig euro per maand kwijt per rolcontainer, maar je kunt een deel van de kosten terugverdienen door efficiënt afval te scheiden. Het verwerkingsbedrijf heeft dan minder werk aan het scheiden van het afval en ook kunnen ze bepaalde materialen en grondstoffen eenvoudiger recyclen. Hier willen ze bedrijven die van rolcontainers gebruik maken ook goed voor belonen. Houd er wel rekening mee dat niet elk verwerkingsbedrijf vergoedingen geeft voor het beter scheiden van afval, maar wel elk verwerkingsbedrijf vergoedt jouw bedrijf voor het verzamelen van waardevolle materialen en grondstoffen.

Dit vind je misschien ook leuk...