Woning renoveren: waar begin je?
Geen categorie

Woning renoveren: waar begin je?

Heb je recent een woning gekocht waar nog een hele boel te klussen valt? Of wil je je huidige woning helemaal renoveren? Hoe dan ook, er staat een hoop werk te wachten. Maar waar begin je eigenlijk? Je huis moet natuurlijk wel bewoonbaar blijven tijdens de renovatie. Gebruik de tips uit dit artikel om je renovatie vlekkeloos te laten verlopen!

Inventariseer en maak een actieplan

Ga bij jezelf na wat er allemaal moet worden gerenoveerd. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe keuken, badkamer of moet de woonkamer op de schop? Of misschien wil je je slaapkamer wel voorzien van een dakkapel. Wat je plan ook is, geef prioriteit. Het is aan te raden om één klus (maximaal twee) tegelijkertijd te doen. Anders woon je in de puinhoop en kun je bijvoorbeeld je keuken en badkamer beide niet gebruiken.

Plan van aanpak

Wanneer je prioriteit hebt gegeven kun je beginnen. Heb je bijvoorbeeld een hele oude keuken en wil je deze voorzien van nieuwe wandtegels keuken? Dan is het wellicht goed om hier mee te beginnen. Zeker ook omdat dit niet een heel ingrijpende klus is. Zo kun je alvast genieten van een gerenoveerd stukje woning en kun je verder met de volgende klus.

De woonkamer renoveren

Het renoveren van de woonkamer is vervelend, aangezien je veel tijd spendeert in deze ruimte. Wanneer je hier aan het klussen bent kan het zijn dat je tijdelijk geen gebruik kunt maken van de ruimte. Bijvoorbeeld wanneer je kiest voor nieuwe vloertegels woonkamer. In dit geval zul je dus even in een andere ruimte moeten Netflixen. Het is aan te raden om de woonkamer helemaal leeg te halen, zodat je geen meubilair kunt beschadigen. Zorg ook altijd voor een logische volgorde. Wil je de muren verven en de vloer vervangen? Begin dan altijd met de muur, zodat er geen verfvlekken op de nieuwe vloer komen.

De badkamer renoveren

Wanneer je de badkamer gaat renoveren is het verstandig om met buren of familie of vrienden in de buurt af te stemmen dat je gebruik mag maken van hun badkamer, aangezien die van jou waarschijnlijk voor een tijdje niet is te gebruiken. Wanneer je een woning hebt met een tweede toilet beneden scheelt dit al een hele hoop en zal je alleen voor een douche afhankelijk zijn van anderen. Ook hierbij scheelt het een hoop als je vooraf een plan en alle materialen in huis hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...