Vrije tijd

De leukste plekken om in Nederland naartoe te gaan

Nederland kent helaas geen tropische stranden, mooie oerwouden of ontzettende grote metropolen. Ondanks dat we dit in Nederland aantreffen, heeft Nederland wel ontzettend veel andere dingen te bieden. Er bestaan namelijk hier en daar echt wel wat verborgen plekjes waar zelfs veel Nederlanders zelf het bestaan niet vanaf weten. Want wat zijn in Nederland leuke plekken om naartoe te gaan? Op deze vraag zul je antwoord krijgen wanneer je de tekst hieronder zal lezen. Kort en bondig worden hieronder namelijk tips gegeven over de vier leukste plekken in Nederland waar je als toerist heerlijk kunt vertoeven! 

De Veluwe en de Bollenstreek

Ten eerste hebben wij in Nederland natuurlijk het Nationaal Park Veluwezoom. Dit park ligt in de provincie Gelderland en is één van de mooiste wandelgebieden in Nederland. Je kunt hier namelijk eindeloos over de heide lopen en door de bossen. Doordat deze plek zo vaak bezocht wordt, kun je als toerist makkelijk een bungalow van bungalowparken Nederland huren. Wanneer je in de lente op vakantie wilt, is het zeker aan te raden om naar de Bollenstreek te gaan. Deze streek is internationaal bekend door de mooie tulpenvelden die een kleurrijk landschap weergeven. Je kunt hier wandelend, fietsend en zelfs met de auto langsgaan! Veel toeristen nemen ook altijd even de tijd om een mooie foto te maken tussen de bollenvelden. Ook in deze buurt kun je in een bungalowpark verblijven.

Het Texel en Delft

Daarnaast kun je natuurlijk ook naar het prachtige eiland Texel boven Noord-Holland. Het Waddengebied is niet alleen een mooi wandelgebied, het is zelfs bestempeld door UNESCO als werelderfgoed! Het Nationaal Park Duinen op Texel is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens je vakantie. Wanneer je van geschiedenis houdt, is het zeker een aanrader om naar Delft te gaan. Deze stad heeft prachtige bezienswaardigheden die stammen uit de Gouden Eeuw. Daarnaast is Delft ook ontzettend belangrijk geweest in de geschiedenis van het Nederlands koningshuis. En je moet natuurlijk niet vergeten om prachtig Delfts blauwe aardewerk te bekijken en misschien zelfs te kopen!

Dit vind je misschien ook leuk...