leren bank
Huis & tuin

Industrieel design in jouw kamer met dit advies!

De industriële look is helemaal trek. Maar hoe breng jij de industriële look in jouw huis? Daar gaan wij antwoord op geven in dit artikel. Aan het einde weet jij wat er zorgt voor een echte authentieke industriële look.

Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder.

De industriële look

Als eerst moet worden vastgesteld wat de ‘industriële look’ nou precies inhoud. Met industrieel wordt bedoeld: ruig en robuust. Denk hierbij aan een oude fabriek uit de jaren 40 met veel metaal, bakstenen muren en onbewerkt hout.

Het is niet zo dat er allemaal verroeste meubels en onderdelen uit de 40e jaren worden gebruikt. Nee, zeker niet. Vaak zijn het moderne meubels in een oud jasje. Tegenwoordig wordt dit gecombineerd met een minimalistisch design met veel donkere tinten; hierdoor krijg je een warme ‘look en feel’, ondanks het vele metaal.

Vooral in grote open ruimtes werk deze stijl het beste. En bij grote ruimtes; horen grote meubels. Ook bij een industrieel design is dit het geval: grote en functionele meubels liggen ten grondslag van deze stijl.

Omdat er voornamelijk gebruik wordt gemaakt van sombere tinten met weinig kleur, moet de sfeer op een andere manier worden toegevoegd. Kleuren die goed passen bij deze stijl en een goede dosis sfeer met zich meebrengen, zijn de kleuren uit het primaire pallet. Denk hierbij aan rood, blauw, geel. 

Deze kleuren kunnen terugkomen in verschillende accenten en hoeven niet de primaire kleuren te zijn zoals wij die kennen. Een matte groenachtige blauw is bijvoorbeeld een kleur die veel terugkomt. Dit is een hele andere kleur dan de primaire kleur blauw. Maar ondanks dat; past het er enorm goed bij.

Zoals eerder is vermeld, komen er ook veel donkere tinten terug in de industriële stijl. Bijvoorbeeld: door onbewerkt hout en ledere meubels. Een echte klassieker die de industriële look helemaal afmaakt, is een authentieke leren bank.

Leer gaat enorm goed samen met de industriële look. En een grote bank valt precies op zijn plek in het robuuste design. 

Planten

Als je planten toevoegt aan de industriële sfeer kan het een echte ‘make it or break it’ zijn. De planten moeten ook een beetje robuust en groot overkomen, zodat het past bij de rest van het interieur.

Als je te deftige planten toevoegt dan lijkt het alsof er een echtelijk stijl woont die beide hun ‘eigen stijl’ willen verwerken in het ontwerp van de kamer. Laten we eerlijk zijn: in de meeste gevallen pakt dit – zacht gezegd – slecht uit. Probeer dit ten alle kosten te vermijden!

Als je te veel planten toevoegt dan lijkt het alsof je woont in een huis uit de film ‘I Am Legend’. Sommige mensen vinden dit juist een mooie stijl – en persoonlijk ben ik het hiermee eens. Maar zolang je de juist verhouding hebt van planten dan is dit zeker een grote aanwinst voor de algemene sfeer.

Op deze manier breng je de kamer tot leven. Omdat er veel sombere tinten zijn zal de plant een echt blikkenvanger worden. Houdt hier rekening mee.

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt van hoe jij jouw kamer kan omtoveren tot een industrieel huis. Het is belangrijk om grote meubels te gebruiken; ledere meubels passen perfect; planten zijn een waardige toevoeging; maar boven alles: zorg voor een gebalanceerde stijl!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *